Překyselení žaludku

Překyselení žaludku – příčiny, příznaky a bylinné léčiva – přírodní léčba

Překyselení žaludku je celosvětový problém způsobující nepohodu a soužení v životě mnoha lidí. Představuje zvýšenou sekreci kyselin a enzymů žlázami přítomnými v žaludku. Kyselina chlorovodíková (HCl) je vylučována stěnami žaludku, přičemž pomáhá zabezpečovat trávení jídla. Sekrece kyseliny chlorovodíkové napomáhá při vylučování nezbytných enzymů, které pomáhají při trávení jídla. Enzymy hrají roli při rozkládání komplexního materiálu potravin na jednoduché částice. Při nadprodukci kyseliny chlorovodíkové a enzymů dochází k leptání hlenovité membránové výstelky vnitřní části žaludku. Vnitřní orgány jsou narušovány ničivým působením kyseliny a objevuje se překyselení organismu.

Bylinná léčiva k překyselení představují nejlepší náhradu moderním alopatickým lékem. Bylinky nejsou drahé a nemají žádné vedlejší účinky. Bylo zjištěno, že pravidelné užívání bylinných doplňků k léčbě překyselení je velmi účinné. Přírodní léčiva podobně předcházejí stoupání žaludeční kyseliny do jícnu. Byliny s prokázaným účinkem na překyselení fungují velmi dobře v kombinaci s omezením jídel, která vedou k překyselení.

Příčiny překyselení

  1. Strava s menším množstvím vlákniny
  2. Stres
  3. Pití zvýšeného množství alkoholu (postihuje výstelku žaludku)
  4. Kouření
  5. Štiplavá jídla a spěšná konzumace jídel
  6. Velmi horká jídla
  7. Fermentovaná a denaturovaná jídla
  8. Příliš kávy, čajů, cibule a česneku
  9. Přílišné vystavování se slunci
  10. Některé protizánětlivé léky

Znamení a příznaky překyselení

  1. Pálivý pocit v hrudi a hrdle
  2. Kyselé ústní výměšky, zvracení a bolest hlavy
  3. Pocit horka v tele
  4. Snížená chuť k jídlu

Ajurvédská léčba překyselení

Ayurvédská léčba překyselení může být pro pacienty velkou úlevou, protože léčba moderními syntetickými léky má za následek nechtěné vedlejší účinky. Léčba překyselení za pomoci bylinných léčiv funguje velmi dobře, pokud jsou dodržovány následující pokyny:

 

  1. Je třeba se vyvarovat:
    • Překyselujících olejnatých a tučných jedál
    • Příjmu čaje a kávy
    • Kouření a pití nadměrného množství alkoholu
  1. Konzumace ovoce a zeleniny ve velkém množství. Podporuje se tak trávicí proces a zastavuje se akumulace kyseliny v žaludku.
  2. Denně se doporučuje pít citrónovou vodu se stejným množstvím cukru a soli.
  3. Každý den se po jídle projít.

 

Byliny na překyselení

Překyselení není nic jiného než stav vzniklý příjmem nevhodné potravy. Zjistilo se, že většina lidí se ničí svými stravovacími zvyky. Antacida sice mohou nabídnout symptomatickou úlevu, ale většina z nich má škodlivé vedlejší účinky. Kouření a stres v rámci životosprávy může také způsobovat nárůst žaludeční kyselosti. Přirozeného usnadnění od překyselení lze dosáhnout změnou příjmu potravy, zanecháním cigaret a využitím pomoci bylinných léčiv na překyselení.

Existuje několik bylinných léčiv pro léčbu překyselení. Pracují souběžně v závislosti na vážnosti příznaků překyselení a souvisejících faktorů. Bylinné doplňky neutralizují kyselinu a také regulují celkové množství kyseliny nacházející se v žaludku. Přírodní byliny zabezpečují úlevu od překyselení přirozeným způsobem. Regulace kyseliny v žaludku upravuje špatné trávení a redukuje návrat zpětného pohybu kyseliny ze žaludku. Překyselení je jedno z nejlehčích záležitostí, které lze vyléčit, přičemž na problém přebytečné kyseliny trpí miliony lidí po světě.

S  bylinnými doplňky lze překyselení léčit efektivně a přirozeným způsobem. Bylinné léčiva jsou dobrými antacidy bez chemikálií a bez vedlejších škodlivých účinků. Tyto bylinné doplňky mohou předcházet překyselení ještě předtím, než vůbec problémy začnou, a pomáhají je přirozeně redukovat.

 

BYLINY NA PODPORU TRÁVENÍ:

Existuje směs unikátních bylin, které jsou v Ayurvédě popsány jako nejlepší bylinné doplňky. Specifické byliny jako haritaki, fenykl, kmín a koření udržují přirozenou hodnotu pH v žaludku a pomáhají při trávení každého typu jídla. Tyto byliny spolupracují synergickým způsobem a kontrolují překyselení, nadýmání, plyny a zácpu. Nejúčinnější forma je použití koření ve formě extraktu, který má silnější účinky než klasický pepř či prášek.

Směs na trávení zlepšuje trávicí proces organismu dodáním enzymů, které pomáhají trávit široké spektrum konzumovaného jídla. Přirozeně zdokonaluje trávení a příjem výživných látek. Obnovuje chuť k jídlu redukcí žaludečního neklidu a neutralizuje přebytek žaludečních kyselin.

Ajurvéda nabízí unikátní kombinaci bylinek na bázi rostlinných enzymů, které vedou k optimálnímu zpracování potravy . Podporují trávicí procesy působící proti pálení žáhy, nevolnosti, zkaženému žaludku, špatnému trávení způsobenému kyselinou, průjmu nebo gastritidě. Neutralizují žaludeční kyseliny, pomáhají trávení a obnovují přirozenou chuť k jídlu.

Jsou vhodné pro většinu citlivých trávicích systémů a přirozeně podporují léčbu překyselení.

Mohlo by vás zajímat:

Anální píštěle

Anální píštěle

Onemocnění konečníku jsou v těchto dnech již běžným problémem. Vyskytují se u velké části obyvatelstva a to jak u...

0 komentáøù

Pøidat komentáø

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zůstaňte v obraze!

Chcete pravidelně dostávat osvěžující a inspirativní obsah přímo do vaší e-mailové schránky? Přihlaste se k odběru novinek z „Život bez nemoci“ a získejte nejnovější články, exkluzivní tipy a speciální nabídky.